Szívás

2006. szeptember 12. 23:54 - sixx 5 komment

A DVD-ket eddig is elrondították az iduláskor megjelenő FBI figyelmeztetések, meg a fenyegető zenéjű "ne lopjál" bejátszások, de ha az amerikai tisztiorvosi szolgálat lobbitevékenysége tovább folytatódik, régen rossz lesz nekünk - újabb feliratokat kaphatunk a pofánkba ezerrel.

A legújabb javaslat szerint a filmekben látható dohányzás negatív hatással van a nézőkre (különösen a tinikre), mert ugye ha Bogart szívja, akkor milyen vagány a dolog, és nekik is rá kell gyújtani, így majd jön a VIGYÁZAT! EBBEN A FILMBEN DOHÁNYZÁST ÁBRÁZOLÓ JELENETEK VANNAK, HANGJELZÉSSEL FIGYELMEZTETJÜK A SZÖRNYŰSÉGRE, SZEMEKET BECSUKNI! üzenet, és erre mindenki elhajít cigit, gyújtót, de a végén a DVD-t is el fogja, mert a kifizetett rahedli pénzért a faszom akarja az ilyen baromságokat nézegetni.

Tovább lehet ezt gondolni, tessék csak szépen elképzelni mondjuk 2026-ban a Terminátor extra változatának elejét, hát legalább hatvan percig csak a figyelmeztetések mennének, ebben a filmben isznak, szívnak, dugnak, ölnek, szemgolyót tépnek ki, kart szakítanak le, káromkodnak és így tovább.

Címkék: cenzúra

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr8814563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2006.09.20. 21:03:02

Egyetértek. Mondjuk azt el tudom fogadni, ha opcionális lenne a figyelmeztetések beállítása. Hogy a gyerek ne tudja áttekerni. De a szülő, vagy a felnőtt ember hadd döntse már el maga, hogy mit akar nézni...

Agent T 2006.10.29. 00:13:20

Régi vesszőparipám az, hogy az ilyen figyelmeztetések jelenjenek meg pl. a borítókon, oszt jónapot. Multkorjában, amikor megvettem az Elnök emberei második évadát, azt hittem megőrülök, mikor megláttam, hogyan indul... (a fenomenális letöltés=lopás spot, természetesen előtte gondosan kiválasztandó, hogy melyik nyelven szeretnéd végigszenvedni).
Ha egy ezer forintos dvd-n van valami ilyen, azt leszarom, legyen (mint ahogy van is, ignis reklám, miegymás), de ne egy majdnem 9ezer forintos dvd pakkon, bázz.

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.02.27. 01:47:37

Ezektől, meg az egyre durvuló helyzettől én is falramászom, az ember azért vesz drága DVD-t és nem TV-zik, hogy ne kelljen a sok reklámot meg egyéb szart néznie (sőt a TV verziókból egyre keményebben vagdossák ki a valamennyire kényesnek ítélt részeket).

Jut eszembe, az előbb néztem a 2000-res Salton Sea-t, nagyon meglepett, hogy a feliratok végén volt egy külön kábszerellenes felirat is, nem olvastam el, meg gyorsan elment, de mintha olyasmi lett volna, hogy ha ilyesmivel él a szomszédod vagy bárki a környezetedben, dobd fel az FBI-nak.

Gondolom a Blu-ray 2 és HD-DVD 2 rendszerekben már tényleg lehet tematikusan szűrni a tartalmat, a szülő bekapcsolja, hogy semmi drog, semmi fegyver, semmi kivillanó női boka és váll, semmi cigaretta, semmi veszélyes jelenet, semmi trágárság, a gyerkőc meg kap 5 perc értelmezhetetlen párbeszédet a végén. A cenzorok meg a megák vágják majd a filmeket a vágók és rendezők helyett, vagy az ipar összes szereplője átmegy majd undergroundba.

sorin 2007.03.01. 11:10:36

Csak ez hiányzik a boldogsághoz! Én már attól lepadlóztam, mikor valaki kezdte mondani, hogy majd itt is olyan lesz mint egyes külföldi országokban, hogy a cigsdobozon rütyvedő tüdőket tolnak majd az orrunk alá. Ijesztgessék a nénikéjüket! Ahelyett, hogy az embereknek a vérévé válna, hogy hol mire kell odafigyelni, inkább továbbra is egyre erősebb villanypásztor kell? Az ilyen szar formális szabályokat nem igazán szokás betartani! Ez tapasztalat!

baecha 2007.03.11. 12:03:02

Ez is abba a kategóriába tartozik, hogy nevelni luxus, meg fárasztó, de ijesztegetni bárkit könnyedén lehet.
El tudom képzelni, hogy idővel majd a rengeteg figyelmeztető üzenet után benyomnak egy jó kis "szívjad, mert szabad leszel" típusú reklámot a film előtt. Végülis a figyelmeztetéseket már előtte leadják. Azután már mindent szabad.
süti beállítások módosítása