A Paramountnak kell Jack Ryan

2008. március 19. 07:14 - sixx 2 komment

Ha egy átlagértelmiséginek, tehát az olvasással nem hadilábon álló magyar embernek felteszem a kérdést, hogy melyik amerikai író kedvenc hőse Jack Ryan, szerintem ötvenből jó, ha hárman tudnák a választ, miszerint Tom Clancy találta ki a szimpatikus CIA-ügynököt, míg ha ugyanezt a kérdést Angliában vagy az USA-ban teszem fel, a válaszadók fele már hallott az illetőről. Ez persze lehet azért, mert Tom Clancy könyvei annyira szarok, hogy a kuta nem olvassa őket itthon, (és erre csak mi, magyarok jöttünk rá) de az igazsághoz valahogy közelebb járunk, ha az ótvar kiállítású könyveket és a minősíthetetlen fordítást okoljuk a közönyért.

Az egyszerű irodistából az USA elnökévé avanzsáló Ryan története kilenc, egyenként úgy 700 oldalnál kezdődő és akár 900-at is elérő regényben zajlik, melyek közül négyet meg is filmesítettek, Ben Affleck, Alec Baldwin és Harrison Ford főszereplésével - nekünk legjobban Ford tetszett a szerepben, habár mint film, a Vadászat a Vörös Októberre sem volt rossz Baldwinnal. A négy film (Vadászat a Vörös Októberre, Férfias játékok, Végveszélyben, A rettegés arénája) nem mellesleg 782 millió dolláros bevételt hozott a stúdiónak.

A mai hír szerint folytatódik a saga, illetve feltámad a franchise, mert a Paramount nem akarja veszni hagyni a szimpatikus CIA-ügynököt most, hogy így mindenki kollektíve rühelli az USA mindenféle szerveit - kell a jó PR, na. Sam Raimi, három Pókember sikerkovácsa lesz az, aki kezébe veszi Ryant és gatyába rázza - ha minden igaz, akkor két lehetősége is van rá: az első szerint fogja a még meg nem filmesített regényeket, a főhőst fiatalabbra veszi és időben áthelyezi úgy, hogy mai kérdések (globális terrorfenyegetés by arabz) álljanak a történek középpontjában, a másik alapján meg várják, hogy Clancy mit ír az új könyvében Ryanről (még bele sem kezdett), mert a karakter filmjogai a Paramount stúdióé, így Clancy először nekik mutatja meg a kéziratot.


Rajongóként én azt szeretném, ha valaki fogná a teljes történetet, és tévésorozatot csinálna belőle, mondjuk egy regény egy évad, legyen 12 részes, kábeles sorozat, a főszerepben valami érdekesebb arccal, de persze nem ez lesz belőle, hanem valami nyikhaj köcsög (Ryan Gosling) majd elkúrja Ryan fiatal éveit a vásznon, látom az egészet előre.

Címkék: film hír akció

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr58387210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2008.03.19. 15:52:42

nekem is kell még ryan-sztori, és szeretem olvasni is clancy-t.

Flankerr 2008.10.06. 21:39:31

Imádom Clancyt, tehát bármilyen megoldás érdekel..:D
süti beállítások módosítása