A kutyát nem érdekli az Oscar-nevezés

2008. január 30. 12:02 - sixx 4 komment

A Cinematical vette észre, hogy ugyan a kritikusok az Oscarra jelölt filmektől odáig és visza vannak, sőt, azok a kevesek is, akik elmentek, és megnézték őket, de a nagyközönség oly mértékben leszarja ezeket a darabokat, hogy sírni tudnánk a számok láttán. Míg a 2003-as győztes Gyűrűk Ura rész 300 milliót kaszált, azaz úgy 51 millió nézővel büszkélkedhet, az idei öt nevezett film összesen nem hozott ennyi lóvét, 246 milliónál tartanak mindössze.


A Juno című tiniterhességes film a maga 2.5 millós költségvetésére 100 milliós bevételt hozott, ami kurvajó, de  a Nem vénnek való vidék című egészen zseniális filmnek mindössze 7.3 millió nézője volt és csak 2 millió nézőt érdekelt Daniel Day-Lewis káprázatos alakítása a There Will Be Blood-ban, ami szégyen és gyalázat azt tudva, hogy egy Meet The Spartans című fos első hétvégés bevétele majd' 20 millió dollár volt. Azért is belinkeljük a There Will Be Blood trailerét.

Címkék: oscar nézettség

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr82317689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2008.01.30. 12:36:33

nahát ez hihetetlen. méghogy amerikában nem nézi a közönség az igazán jó filmeket. ilyet még sohasem hallottam:)))
amúgy a cikk oké, csak fura, h mindig meglepve regisztráljuk ezeket a híreket (meg a cinematical kell hozzá)...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.30. 12:43:52

átlagember = átlagízlés

miért, itthon más a helyezt ? :-(

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2008.01.30. 12:48:52

érdekes....de hát ez ma már csak így megy:( Sajnos. A minőségit nem értékelik, bár a másik szemszögből nézve, meg lehet, hogy nem mindegyik olyan nagy film, ami az Oscarra bekerül jelöltként, erre azért számtalan esetet is mondhatnánk, hogy lehet, egy másik filmet választottunk volna, de persze nem vonjuk kétségbe az Oscar hitelességét:)
De lényeg, a lényeg, hogy azért az igazán jó darabokra senki nem figyel fel úgy igazán...
süti beállítások módosítása