So you play the Joker and I'll play the Clown

2008. január 23. 13:20 - sixx 1 komment

A Def Leppard From the Inside című nótájából loptam a címet, Heath Ledger tragikus halálához valahogy illett a dolog. Kár, hogy elment a srác, mert volt benne valami, amitől az ember még a Lovagregényt is végignézte, a Casanováról nem is beszélve. Nem volt kifejezett szépfiú, és istenigazából sztárnak sem lehetett tekinteni - az majd még csak most jött volna, a Batman legfrisebb epizódja után, aminek a trailereiből is simán lejött, hogy a pszichopata állat Joker szerepében lejátsza a színről a vele szemben gumiruhában bohóckodó - de egyébként rohadt jó színész - Christian Bale-t is.

Pályafutása még otthon, Ausztráliában kezdődött, egy gyerekeknek szánt sorozattal, amit a Sweat című sorozat meleg biciklistájának szerepe követett, majd az ausztrál színészek számára majdhogynem kötelező rituálénak tekinthető Home and Away című szappanopera - ezt nálunk is vetítik a Viasat műsorán, vagy ha még nem, akkor fogják. Filmes karrierje előtt még eljátszotta Conor, a kelta szerepét a FOX bukott fantasy-sorozatában, majd végleg letelepedett az Egyesült Államokban.

Ottani első filmszerepe a 10 Things I Hate About You című modern Makrancos hölgy-feldolgozásban volt, ezt gyorsan felejtsük el a rosszemlékű parókával együtt. Játszott lovagot a szintén átlagos, de miata elviselhető Lovagregényben, és Billy Bob Thornton fiát alakította a Monster's Ball című drámában (Halle Berry ezért kapott Oscart). Jött a Casanova és a Ned Kelly című ausztrál "western", majd a Brokeback Mountain és annak is a meleg kovboja - most már őt is jelölték Oscarra.


Szipmatikus fazon volt, nem verte a fotósokat vagy a csaját, nem feküdt holtrészegen/beszívva klubok előtt, és nem szerepelt reality-sorozatokban sem, szerepeit nagy átéléssel és hitelesen alakította - ha hinni lehet a pletykáknak, Joker megformálása tejesen kikészítette, álmatlanságtól szenvedett és csak altatókkal tudott aludni 1-2 órát éjjelente. A halál 28 évesen, fájdalmasan fiatalon érte, nagy kár érte. Legyen könnyű neki a föld.

Címkék: gyász

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr39308432

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vegyeskazetta 2008.01.24. 11:02:58

A Heath Ledger-Nick Drake-párhuzam és más hírekIndulhat a popipar legendagyára: a tegnap meghalt Heath Ledger kedvence a szintén nagyon fiatalon elhunyt hiperszenzitív énekes, Nick Drake volt. Három gyors hír reggelre. Kicsit szomorúak, mert sok lesz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

--tionion-- 2008.01.25. 12:11:48

én annak idején szerettem a 10 dolog, amit... c. filmet, és csak most esett le, hogy az a hosszú hajú Ledger volt.

tényleg kár érte
süti beállítások módosítása