Jézus igyon inkább Pepsit

2007. április 07. 10:06 - sixx 11 komment

A Coca-Cola vezetői nem normálisak, ezt mondjuk azóta tudjuk, hogy megalkották az elbaszottság csimborasszójának számító vaniliás kólát, amitől csak az nem hányja össze magát, akinek a löncshús is bejön. Most azzal kerültek címlapra, hogy beintettek magának Jézusnak, aki egy olasz filmben kibont egy doboz kólát, és elégedetten csettint az ízvarázs után.

A cég vezetői kijelentették, hogy nekik ilyen reklám (még ha ingyen is van) nem kell, mert (kapaszkodjanak meg) ez negatív színben tünteti el a céget, és ehhez nem adják a levédett Coke vagy Coca-Cola nevet és logót, a piros színű dobozról nem is beszélve. Mivel mi nem vagyunk járatosak a nemzetközi jogban, hatalmas kártérítést fizetnénk a végén, mert konkrétan leszarnánk, hogy mit mond a Coca-Cola, de az olasz film készítői óvatos duhajok, és az erre a hétvégére időzített filmet inkább visszahívták a mozikból, és kivágják belőle a jelenetet.

A cinematical tette fel a költői kérdést, hogy vajh ha a kereszten kapta volna Jézus a kólát, az belefért volna a pozitív imidzsépítésbe, vagy ezt is ki kellett volna vágni a filmből? De most komolyan: mi a fasz baja lehet ezzel a Coca-Colának? Ingyenreklám, nem? Hát akkor meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr5955373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

da 2007.04.07. 10:53:14

De sok eszed van.
Én pl. katolikus vagyok, és szeretem a Colat, és egy ilyen reklám kurvára idegesítene. És ha sok embert idegesít, akkor nem vesznek Colat.

saco · http://saco.freeblog.hu 2007.04.07. 11:31:34

Én nem vagyok vallásos és nem szeretem a Coca-Cola-t. Most akkor mi a helyzet velem ? :)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.04.07. 13:20:23

da2: ez baromság, mér ne is haragudj. mi a fasz köze van ennek a kettőnek egymáshoz?

da 2007.04.07. 13:41:56

Hát az sixx, h "Ez az én vérem" egy fontos szakrális szöveg, ergo nem banalizáljuk, aktualizáljuk a kólával. Van sok olyan hívő, aki nem annyira laza, h azt gondolja: "háá de vicces, mondhatta volna kólával is...."

Képzeld, van akinek ezek a mondatok életének központi filozófiáját alkotják. Tudom, h ez számodra abszurd, de van ilyen.

sixx · http://comment.blog.hu 2007.04.07. 14:54:05

oops, a kép nem a filmből van, a neten leltem.

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2007.04.07. 15:34:06

Említhetted volna a címét is, mert gondolom mindenki automatikusan kíváncsi rá - némi nyomozás után úgy tűnik "7 Km da Gerusalemme" azaz "Seven Kilometers from Jerusalem" azaz "Hét Kilométerre Jeruzsálemtől" lesz, bár még nem biztos, az IMDb-re sem jegyezték be. A rövid szinopszisok szerint egyébként pont egy alkotói válságba került reklámszakemberről és egy Jézusra hasonlító reklámarcról szól a film, tehát az Eddie Murphy-s "Holy Man" klónja lesz, és pont azt a problémát boncolgatja, ami miatt bajba került. Kiprovokálta a balhét (görbe tükör a gátlástalan reklámszakmának, fricska a vallásoknak és a megacorpoknak), és ha így újravágják, az egész lényege oda lesz, egyszerűbb lenne lelőni a filmet, ha a cég ügyvédei nem tudják lerendezni ezt és a témából adódóan még rengeteg elkövetkezendő balhét.

Amellett, hogy ingyenreklám, és az egész amúgy is a filmben egy komolyan nem vehető vicc, tehát nem csaphatná ki a Coca-Colánál a biztosítékot, az ügy érdekes határokat feszeget. Én is kíváncsi lennék rá, hogy hol van ez meghúzva, ha például forgatok egy amatőr Dogme 95-öt (tervbe van véve, bár nem konkrétan az alábbi), amiben valakik Colát isznak, és nekitámaszkodnak egy Ladának az alsófelsőmucsaröcsögei Posta előtt, emellett látható még a filmben egy telefonfülke, akkor kell-e forgatási engedélyt kérnem a helyi önkormányzaton és az autó tulajdonosán kívül a Coca-Colától, a Ladától, a Magyar Postától, a Magyar Telekomtól, a Deutsche Telekomtól, a helység összes lakosától, a belügyminisztertől, a miniszterelnöktől, a köztársasági elnöktől, az ORFK-tól, a Vatikántól és még ezernyi hasonló személytől és szervtől?

da 2007.04.07. 15:53:42

Naja, ha a netről......de ezt nem annyirea jelezted.
Na mindegy. A kérdés az, h mennyire kell más emberek érzékenységét figyelembe venni.
Persze, lehet h nem kell, és lehet, h te sixx jobban érzed, h mi a jó reklám a Colanak, mint a jól fizetett vezetői, de lehet, h nekiik van rajta nagyobb tétjük.

marisell2 2007.04.07. 21:48:21

da2
jó lenne, ha a katolikus érzelmű emberek feltételeznék, hogy esetleg a nem katolikusoknak is vannak érzelmeik.pl.csak a keresztény anyaszentegyház előtt kötött házasságok áldottak.aki nincs megkeresztelve na az fújjjjjjjj, stb.
ha pedig filmben, mint a történet része szerepel, attól még senki érzelmei nem sérülnek.
ja, és még mielőtt..., egy olyan szigorú katolikus családban nőttem fel, hogy csak.de türelemre és megértésre tanítottak.meg jártunk moziba de rengeteget.

pityutanarur · http://pityutanarur.blog.hu 2007.04.10. 13:26:09

Egy aluljáróban olvastam, hogy:
"Józsi, basszák a stricik anyádat!"
Ez tök vicces, más is röhögött rajta. Gondolom az érintett (bár egy ilyen falfirka esetében nem is biztos, hogy van) nem röhögött, hanem pipa lett. Ha eltüntetné a falfirkát onnan, nem lenne min röhögni. Ebben az esetben két érintett van (az anya, akit basznak a stricik, és Józsi), akinek sérti a lelkivilágát a dolog, és sokkal több, aki csak röhög.

Párhuzam:
Az összes vallási (mindegyik vallás) poén közösségek lelkivilágát bolygatja meg. Ők nyavalyognak, hogy betiltani, stb, a sokkal szélesebb tábor pedig, akinek tetszik az egész, mutogat a vallásosokra, hogy "katolikus érzelmű emberek feltételeznék, hogy esetleg a nem katolikusoknak is vannak érzelmeik"

Vélemény:
mással is lehet poénkodni. Azon meg nem kell csodálkozni, hogy valaki egy vallási ikont védelmébe vesz. Majdnem ugyan az, mint mikor a kurvaanyádért ütnek az emberek. Ha valakinek valami szent, az az egészséges, hogy "szentségtelen" behatásoktól próbálja védeni.

Egyébként meg nem a katolikusok, hanem a Kóla nyavalygott. (Mondjuk a nyakamat rá, hogy ha a kóla nem, akkor az egyház, mivel így van rendjén)

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2007.04.14. 20:07:21

Viccelni mindennel lehet, sőt, kell.

Egy kivétel van, a vaníliás kóla. Hátrébb az agyrakkal!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.04.26. 07:51:30

Multinacionális vallásnak nem jó ha részrehajló.

Ja és lásd itt egy poént:

www.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=2196

Üdv: IGe

vilagnezet.blog.hu/
süti beállítások módosítása