Patakvér

2007. március 25. 18:48 - sixx 2 komment

Kérem szépen, a 300 egy kurva jó film lett, kisebb-nagyobb hibákkal és idegesítő szarságokkal, de csináljon jobbat, aki tud. Ami zavaró volt, az a dialógusok hihetetlen képregény-szerűsége, tudom, tudom, hogy ez direkt, meg minden, de ezzel az erővel a POWWW és a BAAANG is benne lehetett volna, kis buborékban a jobb felső sarokban, ettől bezzeg behányt volna mindenki nem?

A káprázatos látvány, a kiváló tempó és a félelmetesen hatásos zene azonban ennek ellenére is elvitte a filmet, és még a hatemeletes ház nagyságú elefánton sem röhögtem, pedig tehettem volna, mert az elég nevetséges volt, valljuk be férfiasan. Index anyánk kritikájában a videójáték-fílinget is kivesézték alaposan, így azt sem említem meg, de a cikk írójával ellentétben engem nem idegesítettek a belassított hentelések, mert a film tempójába pontosan illeszkedtek, ez így volt szép és jó.

A színészeknek túl sok munkája nem volt, ezekből a szerepekből ennyit lehetett kihozni, talán a királylány volt egy kicsit haloványabb a lehetőségekhez képest, és fura volt Dominic Westet tógában látni, a Drótban le nem rohadna róla a bőrkabát. Meglepő volt Rodrigo Santoro Xerxész szerepében, alig ismertem rá, a hangját pedig egy pár hanggal mélyebbre vették, hát igen, a Lostban megismert vékonyka orgánummal elég röhejes lett volna.

A többieknek nézni kellett elszántan, és jókat beszólni (This is Sparta! Tonight we dine in hell!), ezt maradéktalanul megvalósították, aki ennél többet várt a filmtől, azt sajnálom - ez nem művészfilmrajongóknak készült, hanem klasszikus kardozós, szandálos, baszós film rajongóknak, és őket tökéletesen kis is elégítette.

Aki pedig a történelem meghamisítását és hasonló faszságokat kér számon Zak Snyderen és Frank Milleren, annak felhívom a szíves figyelmét, hogy ez nem a Spektrum délutáni matinéja volt, hanem egy FILM, ami egy KÉPREGÉNY vagy graphic novel alapján készült, és kész. A minap felröppent pletyka, miszerint a közel 190 milliós bevételt látva folytatásban gondolkodnak a készítők, remélem csak pletyka, és megmarad ez a film egy egyszeri és megismételhetetlen élménynek.

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr7850827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kfgyk 2007.03.26. 12:14:27

ja, volt benne jo latvany, de nem a tulzasokkal kellett volna nyomulni. a spartai szal hottgagyi (+gladiator nyulas), a monstereket sem miller talalta ki bele (LOTR nyulas), a forditasban volt hiba szinten, es a zene se volt mindig ott. szoval 50p latvanyos anyagbol ossze lett lassitva/bovitve egy ketoras kozepszeru hollywoody blockbuster, dugassal meg szajbaragassal (xerxes dinar forever)
egy jo miller adaptacio utan (SC) ami filmtorteneti merfoldko eleg ciki ezzel igy eloallni. ja persze a SC az het kotet ez meg csak egy fuzet, de akkor meg miert nem tettek be harmadiknak a grindhouse melle. a torteneti huseget en egy szoval sem piszkalnam (max az zavart h az elso percekben elhajigaltak a landzsaikat, mikor az volt az egyik nagy elonyuk) viszont a tulkepzett haverok eskusznek (es kopkodnek) a naci narrativara. en meg nemtom :)
a film ritmusa nekem nagyon asszimetrikus volt, hat, aki szereti. tobben untuk a koteseket, egynek jo volt, mert a harci jelenetek vegulis faszak voltak.

pd: grindhouse plakatbol ha kettot szereztek szoljatok ;)
süti beállítások módosítása