Cenzúra redux

2006. október 01. 13:49 - sixx Szólj hozzá!

Néha kurva jó nem olyan techno őrült társadalomban élni, mint az USA, ahol már a dvd lejátszó is a netre kalandozik fel, ha valamit éppen nézünk, és mindenféle adatokkal bombáz minket a készítők fogkeféjének márkájáról.

Egy San Franciscói cég ugyanis azt bírta kitalálni, hogy amikor az ember fia/lánya betesz egy DVD-t a cég által gyártott speckó lejátszóba, az legott elkezd keresni a neten, hogy az adott filmek (legyen mondjuk a Commando by Svarci) van-e ún tiszta, azaz szex, káromkodás és erőszakmentes verziója. Amennyiben van ilyen, akkor az okos kis masinak ezeket a "biztonságos jeleneteket" a háttérben letölti, és az adott pillanatban a képernyőn megjelenteti, ezáltal cenzúrázza a filmet nekünk, buta nézőknek, akik pedig szerettük volna látni, ahogy Kalifornia állam kormányzója kiszakítja egyik ellenfelének a karját, és közben fákkol hozzá mondjuk meredt fasszal.

Na ennek lenne vége, ha az ilyen fasiszta szoftverek teret nyernének, és mondjuk kötelező lenne a használatuk. Nem az, de Orwell megint fordult egyet a sírjában.

Címkék: cenzúra

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr715484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása