Mire költsük a pénzünket decemberig?

2006. augusztus 30. 14:58 - sixx Szólj hozzá!

Pálinkára, vágta rá Shilton, a Videó presszó rezidens körteszakértője, de mi most ennél jobb, vagyis inkább egészségesebb megoldást javallunk, mégpedig mozifilmeket. Tegnap lehoztunk egy listát, melyben az elkerülendő szarságokról volt szó, most nézzük, hogy mi az, amit érdemes lesz megnézni. Ja, a lista persze szubjektív, az én kedvenc filmjeim között ott vigyorog az Alien, a Blade Runner, Az utolsó császár és a Trainspotting is, szóval a kommentekben (muhaha, milyen kommentek?) ha lehet ne személyeskedjünk, ez egy vélemény, és kész, ráadásul időrendben, szóval nem rangsor.

1. CRANK

Jason Statham van benne, akció orrvérzésig egy olyan bérgyilkosról, akinek egy mérgezésből kifolyólag mindössze 24 órája van hátra, vagy kigyógyítja magát, vagy belehal. Gondolom kigyógyul, és utolsó pillanatban, drámai feszültség és dummdumm zene mellett, de akkor is várom. Bemutató szeptember 1.

2. ALL THE KING'S MEN

Egy 1949-es háromszoros Oscar győztes film remake-je egy korrupt déli politikusról. Sean Penn szerepel benne, tehát kötelező megnézni, és ezen Jude Law sem ronthat nagyot. A könyv, melynek  adaptációjáról van szó, egyébként rohadt jó, ajánlom elolvasásra mindenkinek. Bemutató szeptember 22.

3. AMERICAN HARDCORE

Az 1980-86 közötti amerikai punk "mozgalomról" szóló dokumentumfilmről már hallottunk sokat, relatíve nagy a hype körülötte, és ez így van jól. Kellett már egy ilyen film, amiben olyan jó kis zenekarok és előadók szólalnak meg, mint Henry Rollins, a Cro-Mags, vagy a Gang Green. Bemutató szeptember 22.

4. RENAISSANCE

Egy futurisztikus thriller, a jövő Párizsából, ahol a rajzolt szereplők (fekete-fehérben, mint a Sin Cityben) egy lányt keresnek, és van valami genetikus is benne, meg minden bizonnyal nagy titkok, emberiség kipusztulása, stb. Szeretjük az ilyet, a stílust is meg pláne. Bemutató szeptember 22.

5. THE DEPARTED

Martin Scorsese filmje rendőrökről meg gengszterekről. A bostoni rendőrség és az ír maffia kötelékébe is beépül egy-egy alak az ellentétes oldalról, és amikor borul a bili, hogy-hogy nem, pont őket bízzák meg azzal, hogy a másik kilétét felfedjék. Jól hangzik, és lesz benne Jack Nicholson, Matt Damon és Leo DiCaprio is, akinek valószínűleg több esélye nem lesz karrierje helyretételére. Bemutató október 6.

6. SUNSHINE

Danny Boyle rendező scifijében egy rakat űrhajóst elküldenek, hogy begyújtsák a Napot, mert valami gáz van vele. 2056-ban járunk, és ez megvalósítható, akik most röhögnek, gondoljanak arra, hogy mit mondott nem is olyan régen Bill Gates a memóriáról és annak mennyiségéről, majd hallgassanak mélyen. Bemutató október 13.

7. FLAGS OF OUR FATHERS

Mindenki ismeri azt a képet/szobrot, melyen hat amerikai katona látható az Iwo Jima-i csata közben, ahogy a csillagos-sávost tűzik le. Clint Eastwood filmjéből megismerhetjük a történetüket is, lassított felvételek, halál, ami ilyenkor kell. Bemutató október 20.

8. THE PRESTIGE

Christian Bale és Hugh Jackman riváis bűvészeket alakítanak a századforduló Londonjában, és persze megpróbálják egymást tönkretenni, és ugye ez mindenkire szar következményekkel jár, mint ahogy azt már megszokhattuk. Scarlett Johansson statisztál a dologhoz, remélhetőleg félmeztelenül. Bemutató október 20.

9. LUCKY YOU

Ez csak egyik kedvenc rendezőnk, Curtis Hanson miatt kerülhetett fel a listára, mert a sztori nem egy nagy durranás: egy szerencsejátékos (Eric Bana) elmegy Las Vegasba, és Korda Gyuri bá' kedvenc időtöltésével akar pénzt keresni. Nem, nem éjszakai óllin! üvöltéssel, hanem pókerrel. Tippünk egy drámai végjáték, blöff, feszültség, lassított felvételben kártyaasztalra hulló nyertes lapok és felemelő zene, vonósokkal. Bemutató október 27. 

10. BORAT

A teljes címet nem írom ki, mert lusta vagyok. Egy kvázi dokufilm arról, hogy az Ali G által alakított kazah tévés milyennek látja a nagy Amerikát. A trailer kiakasztotta Kazahsztánt, és őrületbe kergette a netes közösségeket, szóval csak jó lehet. Az ilyen idiótaságokon meg eleve lehet sokat röhögni. Bemutató november 3.

11. FUCK

Egyik kedvenc angol szavunk eredete (a másik a mádörfákör), használata, vajh mire jó ha használjuk, és miért bánt egyeseket. A magyar fordítók rémálma lenne ez a film, ha lenne esély a hazai bemutatóra, de nincs. Bemutató november 10.

12. THE FOUNTAIN

Darren Aronofsky időutazós szerelmi története Hugh Jackman és Rachel Weisz főszereplésével. A XVI. században Jackman felfedezi az örök ifjúság/élet fáját, és megpróbálja megmenteni szerelmét, mindezt kereken 1000 éven át. Brad Pitt ezt hagyta ott a Trója kedvéért, muhaha! Bemutató november 24.

13. THE GOOD SHEPHERD

Bobby DeNiro azt rendezi meg, hogyan alakult ki a CIA, miért kellett létrejönnie, meg egyébként is, kik volt,ak az első igazi kémek? Játszik is benne, még jó, és ezzel ellensúlyozza Angelina Jolie és Matt Damon jelenlétét. Nagy visszatérőként Joe Pescit is láthatjuk, mi kell még? Bemutató december 15.

Címkék: lista

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr1914029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása