Megnéztük: Snakes on a Plane

2006. augusztus 24. 06:35 - sixx Szólj hozzá!

A cím rulez, ezt ki kell jeleneti előre, magyarul nem tudom mi lesz belőle (Rejtélyes kígyók veszélye? Gyilkos hüllők nyomában? Csillagközi vérszívás? Kígyók a gépen?), de mindegy mit adnak neki, mert ennél jobb úgy sem lesz. "Snakes+planes+Sam Jackson = kickass movie" írta valaki valahol a neten, és milyen igaza van.

A cím már sejteti, hogy a néző max. egy b-kategóriás eksönparádét kap a pénzéért, faszagyerek beszólásokkal, meg ugye lesznek kélgyók, meg repülők is. Meg Sam Jackson, mondtam már? A készítők nem nagyon erőltették meg magukat, fogták az összes horror/eksön/katasztrófafilm klisét, amit 10 perc alatt minden stúdió alagsorában össze lehet seperni, ezeket beleöntötték egy nagy vödörbe, kavargatták egy kicsit, majd adtak hozzá egy adag szemdzsenkszönt, és elégedetten hátradőltek. Az imdb.com szerint 35 millió dollárból forgatták, és a legfrissebb adatok szerint már 20 miskánál tart világszerte, szóval nagy bukás nem lesz belőle.

A sztori olyan, mint a sárga bögre: egy szemtanút kell LA-be eljuttatni repülőn, a gonoszember meg kígyókat csempészett a fedélzetre, hogy jól meghaljon mindenki, a levegőben előjönnek a csúszómászók, Jacksonból meg kitör az állat. A logikai bukfencek egy b-múvinál adottak, ezeket nem akarom fejtegeni különösebben (pl. mi a fasznak kígyó, ha egy pokolgéppel is fel lehet robbantani a gépet?), hiszen a forgatókönyvben nem is ez a lényeg, hanem az, hogy minél hamarabb levegőben legyünk, és jöjjenek a kígyók és kezdődjön a marakodás (hehe, de vicces).

Erre a szokásos, de kissé elsietett felvezetés után már a 20. percben sor is kerül, és inenntől kezdve jó beszólás-szar beszólás-kígyó-halott ember-kígyó-halott kígyó-jó beszólás sorrendben következnek az események, a film pontosan azt adja, amit az ember elvár tőle: kígyók marnak/falnak embereket, Sam Jackson meg beszól, hogyaszonyga I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane! amikor megtudja, hogy mitől vadultak meg a kígók, akkor jön ez: Great, snakes on crack! és végül a meló lényegét dióhéjban kifejező  It's my job to handle life and death situations on a daily basis. It's what I do, and I'm very good at it.

Ha valaki egy másfélórás gumi/élő/számítógép generált kígyó-áradatot akar látni, ahogy a katasztrófafilmek íratlan szabályainak megfelelő mellékszereplőket vegzálják (gyerek, kutyás nő, elviselhetetlen utas, még elviselhetetlenebb utas, félős utas, nagycsöcsű utas, szimpatikus karatés utas, kövér utas), annak melegen ajánlom a filmet, akik pedig ezt képesek komolyan venni, és "bazmeg egy kígyó nem is tud bekapni egy embert" felkiáltással távoznak a moziból, azoknak meg nem.

Ítélet: 7/10, vicces, szórakoztató popkornmozi, gyermeteg lelkülettel megáldottaknak 

Címkék: megnéztük

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr4712725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása