Marco Polo ismét a vásznon

2006. június 22. 09:09 - sixx Szólj hozzá!

A nagy felfedező/kalandor/kereskedő kalandjait eddig nem sok sikerrel vitték vászonra, 1961-ben egy tulajdonképpen sci-fi-nek is tekinthető olasz fércműben Kublaj kán lányát vette feleségül, és ágyút épített egy remete segítségével - hogy csak az izgalmasabb történéseket említsük. (A kán lányának nőül vétele egy korábbi, 1938-as alkotásban is visszaköszön, Cary Grant a norvég-amerikai származású Sigrid Gurie kegyét nyeri el.)

1972-ben egy felejthető TV film következett, 1998-ban pedig egy borzalom, amiben a vidéki testépítő klub portására hajazó Polo tulajdonképpen el sem jut Kínába. Üdítő kivételnek a Sir John Gielgud, Anne Brancoft és F. Murray Abraham nevével fémjelzett, és hazánkban is sikerrel vetített minisorozatot tekinthetjük - ez nagyjából megfelelt a tényeknek, de az alacsony költségvetés bizony rányomta a bélyegét a produkcióra.

Az idei év egy újabb nekifutást eredményezett, ezúttal a Lost c. televíziós sorozat/tömeghisztéria első szezonban távozó szépfiúja, Ian Somerhalder kaparintotta meg a címszerepet, és a veterán, de egyáltalán nem mongolos külsejű Brian Dennehy fogja játszani Kublaj kán szerepét, mindenki legnagyobb megdöbbenésére, hiszen egy kövér, fehér férfiról van szó, vagy mi. Ja, történeti hűséget és szenzációs díszleteket ígérnek, hát nem tudom, eddig még egyetlen amerikai tv társaság sem opciózta le a forgatás alatt álló alkotást, ami az álmoskönyv szerint nem túl sok jót jelent.

Címkék: filmhír

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr810681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása