A 25 legbotrányosabb film #4

2006. június 21. 13:27 - sixx Szólj hozzá!

Formabontunk, és rögvest 9 filmmel le is zárjuk a listát.

9. LAST TANGO IN PARIS (r. Bernardo Bertolucci) 1972

Állatias szexjelenetek, pre-Kresztapa Brando dug Maria Schenidert asztalon, és más egyenes és egynetlen felületeken, egy olasz bíróság a rendezőt és a szereplőket közszemérem sértés és obszcentás vádjával vegzálta.

8. NATURAL BORN KILLERS (r. Oliver Stone) 1994

Már a plakét sem volt semmi Harrelson kopasz fejével, de az erőszak tombolását a Mechanikus Narancs óta nem mutatta így be senki (talán csak Peckinpah a Vad Bandában). A baj csak az, hogy egy pár elmebeteg a filmet inspirációnak véve nekilátott legyilkolni akit csak ért, és ez nem jött le túl jól.

7. THE BIRTH OF A NATION (r. D.W. Griffith) 1915

Aki végigszenvedte ezt a monumentális baromságot, eleve kitüntetést érdemel. A fekete szereplők mind gyerekes barmok, és szexőrültek, a KKK tagjai hősök, és a nagy amerikai nemzet megmentői. Erre nem lehet mit mondani.

6. THE LAST TEMPTATION OF CHRIST (r. Martin Scorsese) 1988

Ez volt az a film, ahol kiközösítéssel, sarokba állítással, és hasonlókkal fenyegették a rendezőt, egy pár elmebeteg meg ia akarta vásárolni a filmet még a premier előtt, pedig csak arról van benne szó, hogy Jézus békés életet, pucér Mária Magdalénát és hasonlókat vízionál a kereszten. Az egyházak itthon is keresztbe tettek a bemutatónak.

5. JFK (r. Oliver Stone) 1991

Már a második vitatott alkotás Kő Olivér bácsitól, ezúttal az amerikai történelem egyik fekete napját vizslatja Garrissn államügyész visszaemlékezései nyomán. Füves domb, csudagolyó, összeesküvés, ártatlan Oswald, maffia és CIA kéz a kézben, az összeesküvés folkról minden eleme megvan benne.

4. DEEP THROAT (r. Gerard Damiano) 1972

Egy nő, aki a torkában hordja a klitoriszát. Manapság csak ásítunk az ilyen dolgokon, a pornócsatornákon minden nő ott hordja, mi ebben a kunszt? 72-ben azért nagyobb port vert fel, be akarták tiltani, stb.

3. FARENHEIT 9/11 (r. Michael Moore) 2004

A joviális kövérember összeesküvés elmélete a Bush családról, Irakról, Al-Kaidáról, olajról, pénzről, és így tovább. Ügyesen összevágott propagandafilm, és ha csak fele ennyire lenne demagóg, az ember még el is gondolkodna rajta egy kicsit.

2. A CLOCKWORK ORANGE (r. Stanley Kubrick) 1971

Visszatérő téma, az erőszak ábrázolása az, ami ezt a filmet a lista elejére repítette. Persze volt benne szex is bőven, meg szadizmus egészséges adagokban - az USA-ban "X" minősítést kapott (lásd még: pornófilmek), Angliában pedig néhány háborodott lemásolta a filmben látott bűncselekményeket, minek következtében Kubrick visszavonta a film forgalmazását - 2000-ben bekövetkezett haláláig hivatalosan nem lehetett bemutatni még videón sem.

1. THE PASSION OF THE CHRIST (r. Mel Gibson) 2004

Jó biznisz az erőszak biznisz, ha ehhez hozzáteszünk egy csipet antiszemitizmust és jó adag Jézust, megfűszerezzük egy medencényi művérrel, ízléses mennyiségben teszünk hozzá kínzóeszközöket és lassított felvételben történő keresztrefeszítést, akkor máris kerestünk 370 millió dollárt, és még meg sem izzadtunk érte. Miért nem nekünk jutott eszünkbe ez a naccerű écesz?

Címkék: lista

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr5710606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása