A 25 legbotrányosabb film #3

2006. június 20. 13:29 - sixx Szólj hozzá!

Nem csupán botrányos, hanem vitatott is a 25-ös lista minden szereplője, és nincs ez másként a mai, harmadik adaggal sem.

14. THE WARRIORS (r. Walter Hill) 1979

Walter barátunknak nem ez volt az utolsó olyan darabja, ami belegázolt finomabb lelkekbe, a Bruce Willis nevével fémjelzett Last man Standing erőszakosságára, vagy a Deadwood c. tévésorozat pilotjának brutális stílusára tessék csak gondolni. Ez a film speciel a bemutatót övető streetfightok elszaporodása miatt került kvázi feketelistára.

13. THE DAVINCI CODE (r. Ron Howard) 2006

Ron "Apollo 13" Howard botrányfilmet rendez??? Igen, ezzel mi sem értünk egyet, de az EW ugye amerikai lap, és ott más a mérce. A végső soron Jézuska gyermekeiről szóló, Tom Hanks-szel súlyosbított és igen bután megrendezett fércmunka a katolikusok körében okozott kisebb felháborodást, de - mint az szokott lenni ilyen esetekben - a pápai figyelmeztetés és kiátkozással való fenyegetés elmaradt.

12. THE DEER HUNTER (r. Michael Cimino) 1978

A Heaven's Gate című méretes bukta megrendezése előtt Cimino a vietnámi háborúhoz nyúlt, és meglehetősen szabadon értelmezte a "fogolytáborban nagyon rossz körülmények uralkodtak" c. mondatot. Rasszistának, hazugnak, stb. nevezték, de a film ettől függetlenül sikeres lett. Cimino a kritikákat igen egyszerűen reagálta le: "Szarok rájuk", mondta.

11.  THE MESSAGE (r. Moustapha Akkad) 1977

Ha valaki az iszlám gyökereiről akar filmet forgatni a XXI. században, jobb, ha kétszer is meggondolja mit akar csinálni. A hetvenes években sem volt sokkal jobb a helyzet, az Anthony Quinn főszereplésével készült film már a forgatás alatt kiváltotta a muszlimok haragját, a bemutatót követpően terroristák ejtettek foglyul száz rosszkor, rossz helyen császkáló szerencsétlent, és a film betiltását követelték.

10. BABY DOLL (r. Elia Kazan) 1956

A négy Oscar jelölést kapott film azzal váltotta ki a népharagot, hogy a Tennessee Williams által írt történetben egy földbirtokos egy ellenlábasát annak szűz feleségének elcsábításával akarja tönkretenni. Hö? Mi sem értjük a dolgot.

Címkék: lista

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr2710546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása