Megnéztük: Smokin' Aces

2007. február 01. 17:00 - sixx 3 komment

Ha az ember agyatlan szórakoztatásra, popkornzabálásra vágyik, és nem átall felröhögni nagyon durva poénokon, akkor feltétlen menjen el, és nézze meg a Smokin' Aces című filmet (magyar címét nem tudom, de februárban jön), mert nem fog csalódni a dologban, azt garantálom.

Eccerű a történet, mint a sárga bögre: van egy Buddy Israel nevű fazon, aki Las Vegasban bűvészkedett sokáig, de aztán amolyan Sinatrás móda beszállt a maffia bulijába is, majd FBI besúgó lett belőle, ami nem életbizosítás ugyebár. Na ezt a nyálas kis gecit kell kiiktatni, és mivel 1 millió dolláros vérdíj van a fejét, az összes degenerált bérgyilkos nekilát, hogy eltegye láb alól. Persze menet közben kiderül egy rakás dolog, nem minden az aminek gondoljuk, a végén meg kapunk egy aránylag váratlan csavart is, a műfaj minden kelléke fel van tehát vonultatva, lehet örülni.

Legyen ennyi elég a történetről, nézzük meg inkább, hogy miért jobb ez a film mint a többi B-kategórás akciódarab: a szereposztás miatt. Jeremy Piven (Buddy) egyedül is elvinné a dologot, gecimembert eleve kurva jól hoz (a Törtetők Ari Goldjára tessék gondolni), szétkokózott agyú geciembert meg még jobban, egy pillanatig nem kételkedünk abban, hogy szét van csúszva.

A főszereplő Ryan Reynolds gondolom a 17 milliós büdzsé miatt lett azzá, egy Brad Pitt ebbe már nem fért volna bele - és nem is biztos, hogy jobb lett volna mint idealista FBI ügynök. A mellékszerepekben olyan nevek tobzódnak, mint Andy Garcia, Ray Liotta, Ben Affleck, Jason Bateman, Alicia Keys, Peter Berg vagy Matthew Fox és egy Common nevű rapper is belefért még a dologba, valami haveri szívesség állhat a háttérben.

Nekünk pont az tetszett, amit minden kritikus kifogásolt a film láttán: az eszement, agyatlan erőszak, a már-már karikatúrába hajló karakterek, a valóságtól való totális elrugaszkodás (láncfűrészes jelenet pl.) és a forgatókönyv, ami ugyan nem kevés logikai bukfenccel támad a kinyúlt garbós filmesztétákra, de ez a film nem is nekik készült. Tessék elmenni, és szórakozni egy kicsit.

Osztályzat: 8, csak nem kell komolyan venni.

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr3932785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toymao 2007.02.01. 17:58:43

Ez ilyen Blöff vagy Tarantino-light vonal?

sixx · http://comment.blog.hu 2007.02.02. 09:39:44

Pontosan. Kifejezettem szórakoztató, és nem látszik, hogy ennyire alacsony volt a költségvetés.

str 2007.02.02. 12:46:27

ígéretes a gárda és a sztori is, hétvégén megnézzük.
süti beállítások módosítása