Az emberiség büntetése: Keanu

2008. december 12. 08:38 - sixx 19 komment

Ünnepélyesen megígérem, hogy mától fogva egy csikket nem dobok el az utcán, sőt, nem is gyújtok rá, beállok a Greenpeace-be, elmegyek japán bálnavadászokat ölni, sőt, mindenkinek kiharapom a gigáját nekifutásból, aki a környezetet szennyezi, apámnak fogadom Al Gore-t és a büdös életben soha, de soha többé nem nézek meg egy kibaszott sci-fi-remake-t többé, és minden olyan filmet messze elkerülök, amiben Keanu Reeves nem hányatott sorsú homokost alakít, hanem megváltót.

1951-ben, amikor ilyen közel voltunk ahhoz, hogy kiirtsuk egymást a fasza kis atomfegyvereinkkel, készült egy film, egy kvázi kétségbeesett kiáltás, hogy bazmeg, térjetek már észre, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Na, ez volt a The Day the Earth Stood Still, amiből csinálták ezt a csudálatos remake-t, a Mátrixból ismert magzatpózban fetrengő, kőarcú Keanuval, meg az nagyon dögösen idősödő Jennifer Connelly-vel, illetve Will Smith kiskorú gyermekével, aki pont úgy néz ki, mint Slash kiskorában. Mivel nem láttam az eredetit, ami állítólag nagy klasszikus, meg mérföldkő, ésatöbbi, így nem tudom megítélni, mennyire cseszték el annak a renoméját, de azt igen, hogy ez így, magában milyen film. Szar, olyan.

Az üzenet egyszerű, mint a faék: pusztítjuk a bolygót a seggünk alatt, és ez nem mehet így tovább, a Galaktikus Világtanács Fajirtó Főosztálya ezért úgy döntött, hogy nekünk, embereknek nincs helyünk az értelmes lények táborában, kalap. Jön egy gömb, abból kijön Keanu meg egy nagyon idétlen trükkökkel összetákolt bazi nagy robot, Keanu körbenéz, a robot meg pusztít. Aztán Keanu rájön, hogy az ember csak nem annyira gyökér, mert tud sírni is meg szeretni, és inkább csak nem puszít el minket. Ez így elég vékonyka, 100 percben meg egyenesen unalmas is, ráadásul a látványvilág is silány lett, bár a teherkocsi leamortizálása az ütött, de azt már ellőtték az előzetesekben.

A színészek közül kiemelni nem nagyon lehet senkit, John Cleese láthatóan unta az ötperces jelenetét, Kathy Bates ezt a figurát másnaposan is tudja hozni, szegény tévéből szalajtott társaik közül Robert T-bag Knepper olyan ripacsnak mutatta magát, mint a Szökésben soha, Jon Hamm meg nagyon fasza borostát tud növeszteni, tényeg gratula érte, de ez még nem elég az üdvösséghez, sőt. Az idegeskedéshez a forgatókönyv és a rendezés viszont bőven az, a butyuta és bárgyú történetszálak (szálak a lófaszt, egy szál) láttán az ember visszasírja Pirx kapitány kalandjait, a kávéfőzőből készített űrállomással együtt. Szegény Keanu Reeves másodjára akar megváltó lenni a mozikban, de valahogy az istennek nem jön össze a dolog. A Speed, na az pont fasza volt neki, talán kacsingatni kellene az egyszerűbb szerepek felé, hátha.

És tudom, hogy Hollywood, meg minden, és ez csak egy film, de könyörgöm, itt volt a lehetőség a végén, amikor a néző úgyis tudja, hogy megússzuk, hogy egy jó nagy szívlapáttal arcon csapjuk a jónépet, és úgy fejezzük be ezt a szenvedést, hogy a bazi nagy robot fogja magát, és széjjelver mindent, piramisoktól az atomerőművekig, legyalulja a teljes bolygót, és kezdenek mindent a nulláról. De nem, ide hepiend kellett, megváltással meg gyerekkönnyekkel. Na, ezért jár leginkább a faszkorbács. A képek az eredeti filmből vannak.

Címkék: vélemény film

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr46818117

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: SFportal Sci Fi & Fantasy Magazin 2008.12.12. 11:33:16

Filmkritika: Amikor lefagy az agy Annyit nyavalygunk egy-egy jó film fölött, hogy ez a baja, meg az a baja, hogy aztán nem is tudjuk élvezni. Nagy divat a kritizálás, egyrészt mert hálásabb rossz kritikát írni, mint jót, másrészt könnyebb is. Most mégs…

Pingback: Filmkritika: Amikor lefagy az agy @ SFportal Sci Fi & Fantasy Magazin 2008.12.12. 11:33:16

[...]megnézni. Ja, és még a magyar cím se jó. Kapcsolódó vélemény: Az emberiség büntetése: Keanu [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toshiro (törölt) · http://haiku575.blog.hu 2008.12.12. 09:14:36

Legalább a medvedisznóembert kiirtották? Ha már Al Gore, és környezetvédelem... ;)

(ha valaki nem vágja: www.videoplayer.hu/videos/fullscreen/241198)

Andie 2008.12.12. 09:26:43

Én nem vagyok kiváncsi a buzi Kenaura, ellenben ezt a filmet majd megnézem. No persze szem előtt tartom az itt olvasott kritikát, legalább nem csalódok nagyot :)
Köszi a cikket!

Reisz Manfréd 2008.12.12. 09:39:05

Én nem tom mi bajotok van Keanuval. Nagy színész. Teljes 186 centi.

Golgafrinchian 2008.12.12. 09:57:37

Nem láttam a remake-et, de most kivételesen lehet, hogy nem az eredetihez való hűtlenség miatt lett tré a cucc, ugyanis az eredeti is agyzsibbasztóan naív, és semmitmondó, csak hát annak mentsége a kora, akkoriban ilyen volt a sci-fi.
Alapból nem is értettem az ötletet, hogy minek ebből remake, a sztoritól a mai ember hülyét kap, a csili-vili spec. effektekre meg nem nagyon van benne hely.

lOc (a pasztafáriánus) 2008.12.12. 10:13:26

"kiírtsuk", "Fajírtó"

Legalább wordben írd meg és akkor a helyesírás ellenőrző beszól az ilyenekért.

Fat Abbot 2008.12.12. 10:15:32

Én viszont csak az eredetit láttam, de már az is annyira egy értékelhetetlen buta szar volt(a maga idejében is), hogy legszívesebben a szemeimet nyomtam volna ki utána.
Egészen elkeserítő, hogy már olyan szar ötletek SEM jutnak a filmesek eszébe, mint a Holnapután vagy a Deep Impact. Nehogymár vissza kelljen sírni az armageddont, meg a benefleket :O

Dallas 2008.12.12. 10:36:11

Szerintem normális dolog japán bálnavadászokat ölni. Ha lehetne, venném a repjegyet meg a bozótvágót és aprítanám a kis gyilkos sárgákat..
Az eredeti képeken a robot nagyon király.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.12. 11:05:27

Két napja láttam az erdeti filmet, tetszett
tegnap láttam a remake-et, ami köszönő viszonyban sincs az eredetivel
a vége pedig nevetséges..Kérlek, kérlek, meg tudunk változni.
Hm, oké, meggyőztél, lefújom a világvégét.
Nem kapartam az arcomat, mivel rezignáltan lestem a vásznat és magamban azon rimánkodtam, hogy Will Smith kisfia inkább menjen el betonozni

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.12.12. 11:22:06

És ja, az első kép az eredeti filmből van, a második képre nem mernék megesküdni

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.12. 11:41:09

SPOILER!

Vagy nemtom, mindenesetre az eredetiben ufóbácsi csak lekapcsolta a villanyt (innen a cím, mert ugye ha nincs áram...) nem robbantott fel semmit. Meg úgy általában csak ült a fenekén és beszélgetett a népekkel.
Nekem tetszett, de én nem számítok, mert retro-sci-fi-buzi vagyok. De fura ez a szó.

/SPOILER!

A Keanus verziót tuti nem nézem meg, elég lesz letöl...izé kikölcsönözni a tékából.

Dr. Trebitsch 2008.12.12. 11:44:36

A világvégét a vogonok tudják profin csinálni. Nem is kell hozzá környezetszennyezés, csak hogy a Föld útban legyen a hiperűr-sztráda építésénél...

Gombnyomás, és sanyi. Persze ez rövid film lenne, hiányozna a hepiend, meg aligha lenne benne Keanunak szerep. :)

Golgafrinchian 2008.12.12. 12:27:54

igazitrebitsch:

na hát azért a vogonoknak se ment olyan egyszerűen, nekik is eltartott 5 könyv hosszan a munka

Dr. Trebitsch 2008.12.12. 12:40:45

Dehogy, elsőre lenyomták a Földet, nem jól emlékszel. Csak két túlélő volt róluk szól a sztori. Újra kellett építeni az egészet.

Golgafrinchian 2008.12.12. 17:10:21

de nem az volt a lényeg, hogy a Föld az ilyen izék metszéspontján hevert, ezért ilyen kalbásszerűen átlógott több dimenzióba is? lusta vagyok most megnézni a könyvben, de elsősorban nem Arthurék miatt kellett a Vogonoknak az új Útikalauzzal variálniuk, hanem emiatt, mer ilyen alternatív földek megmaradtak.

guy 2008.12.12. 18:43:41

Most néztem meg az eredetit, az kb. olyan izgalmas, mint kenyeret kenni. Az újat ezek és a kritika után biztos nem nézem meg moziban. Pénzt ezért nem adok ki, nem érdemlik meg, bár néhány milliárdocskát csak tisztára moshattak ezzel a filmmel, úgyhogy nem sajnálom őket.

hewson 2008.12.24. 00:27:03

Sziasztok!
Először is, nem célom hogy kötözködjem bárkivel is. Régóta filmrajongó vagyok, figyelemmel kísérem az index kritikáit, és marhára utálom, hogy itt az újságírók (bocs blogírók) sehogy máshogy nem tudják kifejezni a filmmel kapcsolatos érzelmeiket, csak úgy, ha egy jó nagyot káromkodnak a pofámba. Faszkorbács? És mi az, hogy Keanu Reevesről úgy beszélsz, mint valami B-film lovagról, mintha nem lett volna jó szerepe. Meghogy már megint megváltót akar játszani, demár megint nem jön össze neki. Lehet, hogy itt nem, de ha szerinted neki a Mátrix nem jött össze, akkor talán jobban tennéd, ha inkább az aktuális megasztárról írnál kritikákat, oda úgyis beleillik a faszkorbács. Egyébként aláírom, nem egy hullajó film, de én ezért nem ásnám el keanut, és végképp nem őt tenném felelőssé, mert igenis jóláll neki az a szerepkör, amiben az utóbbi 10 évben tetszeleg, de ha te ezt utálod, akkoris olyan filmekben játszott, mint a Holtpont,(márcsak ezértis vicces, hogy pont a homokos példával dobálózól,holvan az ehez képest?) szal ha ezmost nem jött össze neki, az sem az ő hibája, inkább a forgatókönyvé, vagy a látványtechnikusoké. Jónapot

b0risz · http://zahar.blog.hu 2009.01.09. 19:26:42

@Andie: @hewson: aki nem érti a buzizást, az legyen szíves nézze meg az otthonom, idaho c. filmet.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2010.03.11. 08:20:36

Ha a Point Breakre gondolok, akkor elég sokat meg tudok Keanunak bocsátani. Még a Bill & Ted-dolgokat is.
süti beállítások módosítása