A 3D a jövő?

2007. május 31. 11:32 - sixx 5 komment

A New York Times szerint hamarosan elérünk arra a pontra, hogy a hagyományos filmek láttán csak fintorguk majd, mint Lovas István a Magyar Narancs főszerkesztősége előtt, és minden pénzünket 3D technikával készült filmekre költjük majd. Mivel nem vagyunk szakértők, ezért állást sem igazán tudunk foglalni a kérdésben, az biztos, hogy Spielberg és Peter Jackson ilyen technikával forgat majd egy Tintin-trilógiát; a U2 új koncertfilmjét is így készítették, nem mintha ismernénk olyat, aki megnézné; végül James Cameron Avatar című sci-fi-je is így készül.

A technika elterjedését azonban nagyban gátolja majd a költségfaktor: a jelenleg nyilvántartásban szereplő 37.000 amerikai filmszínházból mindössze 2.300 rendelkezik digitális vetítőberendezésekkel, és csupán 700 olyan található, ami kész a 3D-s filmek vetítésére. Ott van aztán a hülye szemüvegek kérdése is: ki az Isten akarna ilyen szarral a fején filmet nézni?

Címkék: filmhír technika

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr4087777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lóri Vérkutya · http://lorimennimaraton.com 2007.06.01. 13:01:26

Senki, kényelmetlen, után jó öt percig kettős látásod van meg fáj tőled a fejed. Addig nem fogják szeretni az emberek a 3D mozit szeretni, amíg szemüvegezni kell.

Pepita Polip · http://href.hu/x/1tsl 2007.06.01. 20:46:27

.
Az isten szó kisbetűs kezdése a helyes, ha köznévi értelemben használjuk, illetőleg bizonyos szövegösszefüggésben. (a görög istenek; Hála istennek!; „A magyarok istenére / Esküszünk”; Stb.)

Ezek alapján, helyesen:
Ott van aztán a hülye szemüvegek kérdése is: ki az isten akarna ilyen szarral a fején filmet nézni?
.

bigfater · http://bigfater.blog.hu 2007.06.03. 12:49:13

Egy magyar találmány van kifejlesztés alatt, ami szemüveg nélkül is 3 dimenziós képet mutat. Térben látszódik minden.
index.hu/tech/tudomany/ttfkp060327/

Bigfater

miclobi 2007.06.03. 13:36:44

Én nagyon szeretnék mert nem kényelmetlen. Szemüveges vagyok és arra jött a másik szemüveg, eszembe sem jutott , hogy ott van mert akkora az élmény.

asztrov 2007.06.06. 16:51:20

jaja szintén szemüveges vagyok, ráadásul az egyik szemmemmel jóval gyengébben látok, így a piros-kék variáció inkább csak hányingert okozott, pl rodriguez roberto 3d spionkölykökjénél.

azonban régebben a műcsarnok alagsorában volt egy vetítés, amely ha jól emlékszem egy magyar zoltán (péter, andrás, vagy ilyesmi) nevű magyar mérnök találmányára építve egészen emészthető 3d képet adott. szintén szemüveg, de nem kétszínű, hanem, valami speckó fénytöréses eljárásos bizbasz. na ha azt a szemüveget rátettem a sajátomra, akkor bejött a 3d.... ott repültem keresztül a lánchíd alatt, úgy, ahogy még a bessenyei se bírta. grunwalsky meg nem is álmodott róla a krán tetején...

igaz, hülyén nézhettem ki...
süti beállítások módosítása