Kiosztották az Arany Glóbuszokat

2007. január 16. 10:52 - sixx 5 komment

Na, ezen is túlestünk, az idei év első díjai, vörös szőnyeggel, jónőkkel, kikupálódott faszikkal és behízott Leo DiCaprióval. Mivel élőben nem láttuk, és nem lopunk más blogokból, hogy olyannak tűnjön, mintha mégis, csak a díjazottakkal és a vesztesekkel foglalkozunk (igen, vesztesek, ha már jelölnek egy kurva díjra, és nem kapom meg, akkor vesztes vagyok, leszarom a politikailag korrekt kifejezéseket.)

A legjobb film díját a Babel kapta, Brad Pitt és Cate Blanchett Mexikóban kalandozik, nekem lassúnak tűnik egy kicsit, és kezdem unni a "több szálon futó cselekmény egyszer csak összeér" típusú filmeket. Adhatták volna éppen a Bobbynak is, de ez van.

A hype alapján borítékolható volt Forest Whitaker díja a Last King of Scotland című alkotásért (legjobb drámai színész), mondjuk kurva jó színész, megérdemelte. Érdekesség, hogy a karrierjét feltámasztó DiCapriót kétszer is jelölték. Szintén adott volt, hogy Helen Mirren kap egy szobrot a Királynőért (legjobb drámai színésznő), jó is volt benne és jelenleg nem sok jobb sznésznő van nála. Judi Denchnek is adhatták volna, de Penelope Cruz jelölése egy vicc volt.

Legjobb vígjáték vagy musical a Dreamgirls lett, egy Supremesre emlékeztető csajbanda kalandjai retróban, nem foggom megnézni, pedig itt vigyorog a vinyón letöltve. A musical műfajtól, mint olyantól hányok, sajnálom. Borat megformálásáért Sacha Baron Cohen vihetett haza egy díjat, nem mondom, jó kis röhögcsélős bohóckodás volt, de én akkor is Aaron Eckhartnak adtam volna a Thank You For Smokingért, az eszelősen vicces film volt.

Martin Scorsese megkapta a legjobb rendezést, itt Clint Easwood szerepelt kétszer a listán, de sejthető volt, hogy ez sem lesz elég. Nem rossz film a Departed egyébként, jó helyre ment a díj. Mel Gibsont jelölték a legjobb idegennyelvű film díjára, rotfl és broáf egyszerre, röhögve hányás, azt hiszem levédetem. Nem kapta meg, Eastwood Letters from Iwo Jimája viszont igen.

Legjobb forgatókönyv a Királynő lett, legjobb mellékszereplőp pedig szépen sorban: Eddie Murphy (Dreamgirls) és Jennifer Hudson (Dreamgirls), legjobb vígjáték vagy musical színésznő Mery Streep az Ördög Pradát viselért, meg is érdemelte, mert rohadt jó volt benne.

Címkék: díj

A bejegyzés trackback címe:

https://roziamoziban.blog.hu/api/trackback/id/tr6128725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily 2007.01.16. 15:11:15

"Penelope Cruz jelölése egy vicc volt"

Inkább az a vicc, hogy ezt leírtad. Láttad is a filmet vagy csak zsigerből osztod ezeket az egetrengető gondolatokat?:)

sixx · http://comment.blog.hu 2007.01.16. 15:29:26

nem láttam, de a csaj szerintem azon kívűl hogy jó nő, nem színésznő.

asztrov 2007.01.16. 15:51:41

penelope tényleg csini, helen mirren viszont megérdemli. olykor olyan jó, hogy nem is hiszem el,nem az igazi bözsi a másodikot látom... abban a filmben (a királynő) még van egy-két meglehetősen pikírt alalkítás (károly vagy blair pl), bár összességében nem OLYAN jó, nem elég nem elég durva.

Lily 2007.01.16. 17:30:26

Ne ítélkezz a butuska Szahara meg a cowboyos baromság alapján! Nézd meg Volvert, a Ne menj és a Nyisd ki a szemed c. európai filmjeit...az első kettőért számtalan díjat bezsebelt (lásd imdb). Tehetséges nő, de nem lett volna szabad betennie a lábát az USA-ba, csak akkor ha díjat vesz át.:)

Lily 2007.01.16. 17:31:43

Asztrovval egyetértek..Helen Mirrennél tökéletes helyen vannak a díjak.
süti beállítások módosítása